REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

27 04.2013.

Predstojnica Krstičević s predstavnicima hrvatskih iseljeničkih udruga iz Antofagaste


-
U subotu, 27.travnja 2013., mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetila je Antofagastu gdje se susrela s predstavnicima hrvatskih iseljeničkih udruga: Hrvatske zajednice (koja će iduće godine proslaviti 120 godina postojanja), Hrvatskog Sokola (koji je ove godine proslavio 85 godišnjicu) te počasnim konzulom dr. Pedrom Marinovim.

Tijekom susreta istaknuta je potreba za jačanjem kulturne suradnje i razmjene, potreba za suvremenim pristupima i metodama učenja hrvatskog jezika te mogućnost organiziranja ljetnih kampova za djecu u Republici Hrvatskoj, što bi bila i prilika za učenje hrvatskog jezika.

Predstojnica Krstičević je predstavila novine koje se tiču stjecanja hrvatskog državljanstva a koje su omogućene donošenjem Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Naime, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u suradnji s nadležnim institucijama, intenzivno radi na stvaranju pretpostavki za uvođenje statusa Hrvata bez hrvatskog državljanstva, što će biti zalog za opstanak hrvatskih zajednica izvan Republike Hrvatske.

Folklorna društva iz Antofagaste: Jeka i Hrvatska mladost te klapa Tri sulara izvela su prigodan program.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati