23 04.2013.

Predstojnica Krstičević s hrvatskim iseljeničkim zajednicama u Brazilu

-
Tijekom službenog posjeta Brazilu, mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske susrela se s predstavnicima hrvatskih iseljeničkih udruga: Croatia Sacra Paulistana, u okviru koje je organizirana škola hrvatskog jezika, te Društva prijatelja Dalmacije (Sociedade Amigos da Dalmacia), s kojima je, među ostalim, razgovarala o projektu osnivanja Hrvatskog informacijskog centra u Sao Paulu.
Cilj osnivanja centra je jačanje promocije hrvatske kulture i promicanje pozitivne slike o Hrvatskoj u brazilskom društvu. Ostvarenjem ovog programa pripadnici iseljeničke zajednice imat će na raspolaganju opsežan broj tiskanog i elektroničkog materijala na portugalskom i španjolskom jeziku, pripremat će se i održavati predavanja o Hrvatskoj u osnovnim i srednjim školama u São Paulu, održavat će se predavanja o Hrvatskoj za opću publiku, provodit će se razmjene s brazilskim kulturnim društvima, bolje će se angažirati nove generacije hrvatskih potomaka u promicanju hrvatskih interesa te će se više sudjelovati s Muzejom emigracije iz São Paula. Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dao je potporu ovom projektu.
Predstojnica Krstičević je posjetila i Dom bl. Alojzija Stepinca u sastavu Croatie Sacre Paulistane