REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

01 03.2013.

Predstojnica Krstičević pokroviteljica Večernjakove domovnice 2013.


Već 7. godinu zaredom, u organizaciji Večernjeg lista, u njemačkom gradu Bad Homburgu, najznačajnijim znanstvenicima, gospodarstvenicima, glazbenicima i sportašima te pojedincima, klubovima i društvima koji djeluju izvan Republike Hrvatske dodjeljuje se nagrada „Večernjakova domovnica“.

Ovogodišnja Večernjakova domovnica održana je pod visokim pokroviteljstvom Darije Krstičević, predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koja je tom prigodom zahvalila organizatorima: Večernjem listu i g. Stipi Puđi, uredniku inozemnog izdanja. Naglasila je kako Večernji list s puno uspjeha već sedam godina povezuje Hrvate u iseljeništvu s Hrvatima u domovini.

„Večernjakova domovnica je puno više od svečanosti dodjele priznanja i nagrada. Večernjakova domovnica prije svega pokazuje snagu hrvatskog iseljeništva, ali i snagu hrvatskog zajedništva. Ona okuplja ne samo Hrvate u Njemačkoj, nego i Hrvate iz cijelog svijeta“ – zaključila je predstojnica Krstičević .

Večernjakovu domovnicu su dobili: nogometaš Bayerna iz Münchena Marijo Mandžukić u kategoriji najpopularnijeg profesionalnog sportaša. Boksačica iz Augsburga Nikolina Orlović najpopularnija je sportašica. U kategoriji mlade sportske nade, nagradu su podijelili tenisač Marko Osmakčić iz Züricha i Domagoj Šinka, nogometaš SC Freiburga. Za dvanaestogodišnjeg Šinku ta je noć bila najsjajnija. Bio je najmlađi među nagrađenima. Najpopularnije sportske momčadi, prema odluci žirija i čitatelja, su NK Pajde Möhlin i SD Croatia iz Berlina. Daria Kinzer osvojila je nagradu za najpopularniju glazbenicu, dok je najpopularniji glazbenik Ante Matić iz Kurhausa. Manekenka iz Münchena Helena Ivančić najpopularnija je medijska osoba.
Vanessa Radman dobila je nagradu čitatelja za najpopularniju glumicu, Miroslav Nemec je najpopularniji glumac, prema odluci žirija. Dodijeljene su i tri nagrade za dugogodišnji doprinos i sudjelovanje na Večernjakovoj domovnici, a dobili su je član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i povjerenik za hrvatske nogometne klubove u iseljeništvu.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati