REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

28 02.2013.

Predstojnica Krstičević održala sastanak s predstavnicima hrvatskih udruga Hessena, Porajnja-Falačke i Saarlanda


U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Franfurtu, mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održala je sastanak s predstavnicima hrvatskih udruga Hessena, Porajnja – Falačke i Saarlanda

Tom prigodom predstojnica Krstičević je predstavila Državni ured. Napomenula je da su glavni ciljevi rada jačanje zajednica Hrvata izvan Republike Hrvatske, poticanje povratka Hrvata u Republiku Hrvatsku kao i produbljivanje suradnje na svim područjima od kulture, sporta, znanosti do gospodarstva.

Predstojnica Krstičević je istaknula i da Državni ured ima zadaću koordinirati sve institucije u domovini u području odnosa sa Hrvatima izvan Republike Hrvatske.

Predstavnici hrvatskih udruga su predstojnicu Krstičević upoznali sa radom i djelovanjem svojih udruga, te s problemima s kojima se susreću Hrvati koji žive u SR Njemačkoj.

Sudionici sastanka su se složili kako je osnivanjem Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske otvorena mogućnost za poboljšanje i jačanje suradnje hrvatskih udruga u SR Njemačkoj sa matičnom domovinom.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati