REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

19 01.2013.

Predstojnica Krstičević nazočila tradicionalnom Hrvatskom balu u Beču


Mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sudjelovala je na tradicionalnoj svečanosti gradišćanskih Hrvata – 66. Hrvatskom balu u Beču, koji se ove godine održava pod geslom „Hrvati meet Schonbrunn“.

Predstojnica Krstičević se zahvalila organizatorima bala na dosadašnjem radu u očuvanju hrvatskog identiteta, kulture i tradicije u Austriji kroz gotovo pol stoljeća: „Gradišćanski Hrvati su važan most povezivanja Hrvatske i Austrije te zemalja iz austrijskog susjedstva, a dolazak visokih bečkih i austrijskih dužnosnika na bal potvrda je ugleda koji u Austriji uživaju gradišćanski i ostali Hrvati“ – zaključila je predstojnica.

Bal je okupio više od 1100 Hrvata koji žive u Beču i Gradišću, te njihove goste iz domovine Hrvatske i Austrije te inozemstva. Ovaj bal ima dugu tradiciju te slijedi bečku tradiciju balova i povezuje cijelu hrvatsku zajednicu (gradišćanski Hrvati i hrvatsko iseljeništvo) s Bečom, odnosno Austrijom.

Organizator ovogodišnjeg bala je Gradišćansko-hrvatski Centra čiji su nositelji Hrvatski akademski klub i Hrvatsko-gradišćansko kulturno društvo u Beču. Oba društva već desetljeća djeluju na manjinskom i kulturnom području.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati