REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

26 10.2012.

Predstojnica Krstičević primila predstavnike udruge „Janjevo“


Mr. sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primila je predstavnike udruge „Janjevo“ iz Zagreba - g. Josipa Dodića predsjednika i g. Mateja Glasnovića, počasnog predsjednika i osnivača te udruge.


Tom prigodom je predstojnica Krstičević istaknula dosadašnju skrb o Hrvatima na Kosovu te naglasila će Državni ured i nadalje posebnu pozornost posvetiti našim najranjivijim skupinama Hrvata, a zasigurno su to Hrvati na Kosovu. Pozvala je predstavnike Udruge da od sada Državni ured bude njihova adresa na koju se mogu obratiti, bez obzira što su registrirani u RH, a imajući u vidu osnovni zajednički cilj – pomoć preostalim Hrvatima na Kosovu.


G. Josip Dodić, predsjednik udruge „Janjevo“, ukratko je predstavio rad udruge te istaknuo osnovne značajke njihovog rada: izdavanje knjige o janjevačkim narodnim običajima i starim zanatima, izdavanje foto monografije Janjeva i organiziranje izložbe Janjeva, objavljivanje tiskovina, organiziranje društvenog života članova janjevačke zajednice, rad na edukaciji o potrebi školovanja mladih naraštaja Janjevki i Janjevaca, organizacija radionica, predavanja, izložbe, prikupljanje pisane građe, foto dokumentacije, narodne nošnje, starina, organiziranje smotri te briga o preostalim Hrvatima na Kosovu.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati