REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

19 10.2012.

Predstojnica Krstičević u službenom posjetu Slovačkoj


Darija Krstičević, predstojnica Državnog Ureda za Hrvate izvan RH boravila je u dvodnevnom službenom posjetu Slovačkoj.

Tom prigodom održan je sastanak s Igorom Furdikom, predstojnikom Ureda Vlade Slovačke Republike za Slovake izvan Slovačke i sa Laszlom Nagyom, opunomoćenikom Vlade Slovačke Republike za pitanja manjina. Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo pozitivnim odnosom dvaju zemalja prema manjinama koje su, kako je rečeno, dodatna vrijednost u bilateralnim odnosima dviju zemalja. Dogovorena je daljnja suradnja i razmjena iskustava.

Predstojnica Krstičević posjetila je Muzej hrvatske kulture u Devinskoj Novoj Vesi gdje se sastala s Jozefinom Daničovom, predsjednicom Hrvatskog kulturnog društva, Jurajom Cvečkom, članom izvršnog odbora HKD-a, Gabrielom Hederovom, direktoricom MHK-a, Jozefom Klačkom, povjesničarem i Milanom Jamborom, gradonačelnikom Devinske Nove Vesi. Nakon razgledavanja prostora i eksponata te razmjene informacija, delegacija iz Republike Hrvatske posjetila je i hrvatsku manjinu u Hrvatskom grobu gdje je u društvu s Evom Markovom, predsjednicom hrvatskog folklornog društva Horvatanka i ostalim suradnicima iz Općine obišla prostor za društvene aktivnosti Društva kao i Hrvatsku sobu (minijaturni muzej) u zgradi Općine.

U subotu, 20. listopada 2012., predstojnica Krstičević je nazočila godišnjoj skupštini Hrvatskog kulturnog saveza, u Domu kulture Čunovo gdje su je pozdravili Rado Jankovič, predsjednik HKS-a, gradonačelnica Gabriela Ferenčakova, Ivan Maasz, predsjednik hrv. Kulturnog društva i Hilda Mitterpachova, članica Komisija za razvoj kulture narodnih manjina. Po završetku godišnje skupštine Darija Krstičević je posjetila privatnu etnografsku zbirku Ivana Maasza u Čunovu.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati