REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

19 09.2012.

Predstojnica Krstičević u službenom posjetu Bosni i Hercegovini


Tijekom službenog posjeta Bosni i Hercegovini, mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastala se s predsjedateljem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine g. Vjekoslavom Bevandom.

Tom prigodom, predstojnica Krstičević naglasila je kako je povezivanje s Hrvatima u BiH, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje konstitutivnosti i ostvarenje njihove pune jednakopravnosti strateški interes Republike Hrvatske. Jedan od načina ostvarenja tog cilja je i financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata koji su od interesa za hrvatski narod u BiH.

Predstojnica Krstičević je najavila zaokret u raspodjeli ovih sredstava na način da će se davati potpora većim, kapitalnim odnosno strateškim projektima koji će dugoročno pridonositi održivom opstanku, povratku i ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini. Pri raspodjeli sredstava vodit će se briga i o ravnomjernoj zemljopisnoj raspoređenosti projekata, kao i o učincima koji imaju na cjelokupan život Hrvata u Bosni i Hercegovini

Predsjedatelj Bevanda dao je punu potporu radu Državnog ureda te je istaknuo da su zadaće i aktivnosti Državnog ureda od izuzetne važnosti za Hrvate u BiH, te će, osim toga, doprinijeti dobroj suradnji Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati