REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

07 09.2012.

Predstojnica Krstičević primila izaslanstvo Hrvatskog svjetskog kongresa


Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske mr.sc. Daria Krstičević primila je izaslanstvo Hrvatskog svjetskog kongresa na čelu s predsjednikom dr.sc. Mijom Marićem iz Njemačke, glavnim tajnikom g. Stjepanom Asićem iz Australije i gđom. Željkom Lešić, ravnateljicom Domovinskog sjedišta HSK-a.

Tom prigodom, predstojnica Krstičević je predstavila djelokrug rada i aktivnosti Državnog ureda, koji je središnje tijelo državne uprave nadležno za područje odnosa Republike Hrvatske i Hrvata koji žive izvan njenih granica: „Državni ured će sustavno skrbiti za zaštitu prava i interesa Hrvata koji žive izvan Hrvatske, radit ćemo na jačanju hrvatskih zajednica u svijetu, na očuvanju i jačanju identiteta, uspostavljanju, održavanju i promicanju veza, a u suradnji s drugim nadležnim ministarstvima stvarat ćemo uvjete za povratak iseljenika u domovinu i njihovo uključivanje u gospodarski i društveni život, te im pružiti maksimalnu pomoć ukoliko se odluče na ulaganje u Republiku Hrvatsku" naglasila je predstojnica Krstičević.

Izaslanstvo je upoznalo predstojnicu Krstičević s radom i ciljevima Kongresa koji su prvenstveno usmjereni k povezivanju iseljeničkih udruga izvan domovine, a s ciljem što uspješnijeg djelovanja na dobrobit Republike Hrvatske i hrvatskog iseljeništva.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati