REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

07 09.2012.

Susreti u Rovinju – prilika za upoznavanja domovinskih i izvandomovinskih književnika


Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske mr.sc Daria Krstičević primila je predstavnike Susreta književnika hrvatskih manjina s književnicima u Republici Hrvatskoj prof. Đuru Vidmarovića i gđu Anu Bedrinu, voditeljicu Podružnice HMI u Puli.

Tom prigodom je predstojnica Krstičević izrazila potporu projektu Susreti u Rovinju, koji su postali mjesto upoznavanja domovinskih i izvandomovinskih književnika: „Tema ovih susreta nije samo književno stvaralaštvo, već i čuvanje tradicije, jezika i običaja hrvatskih zajednica izvan domovine, unapređenje zaštite njihovih etničkih posebnosti u zemljama doseljenja, kao i o senzibiliziranju domaće javnosti za njihov život i njihove probleme“ – istaknula je predstojnica Krstičević.

Susreti književnika hrvatskih manjina s književnicima u Republici Hrvatskoj u 2012. godini održavaju se po deveti put. Organizatori su Hrvatsko kulturno društva „Franjo Glavinić“ Rovinj, Matica hrvatska Rovinj, Hrvatska matica iseljenika-podružnica Pula.

Na trodnevnim literarnim, znanstvenim i društvenim Susretima su dosad sudjelovali gotovo svi najznačajniji – književni i društveni – predstavnici hrvatskih manjina iz Italije, Austrije, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, kao i predstavnici hrvatskih iseljenika iz Njemačke, Australije, Švicarske, te mnogi hrvatski manjinski stvaraoci (Srbi, Talijani, Židovi, Rusini, Ukrajinci), eminentni hrvatski književnici i znanstvenici.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati