REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

13 07.2012.

Predstojnica Krstičević na obilježavanju 22.obljetnice osnutka Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini


Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske nazočila je, kao visoka izaslanica predsjednika Vlade RH, svečanosti obilježavanja 22. obljetnice osnutka Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini - jedine parlamentarne stranke hrvatske manjine u Srbiji.

Tom prigodom, predstojnica Krstičević je podsjetila da je Osnivačka skupština DSHV-a sredinom 1990. godine označila početak političkog organiziranja Hrvata u Vojvodini.

«Dugo osporavanom pitanju političke reprezentacije hrvatske manjine u Vojvodini odgovoreno je ujedinjenim naporima Hrvata na ostvarenju vlastite političke reprezentacije. U tom vremenu značajno je bilo političko organiziranje manjinske zajednice kao jednog od prvih koraka u ostvarenju pravnog statusa kao nacionalne manjine u Srbiji. Želim posebno naglasiti da će Vlada RH i Državni ured na čijem sam čelu, nastaviti, ali i unaprijediti aktivnosti i skrb matične domovine za poboljšanje položaja Hrvata u Srbiji. To je naša, ne samo ustavna, nego i moralna obveza».

Predstojnica Krstičević je tijekom dvodnevnog posjeta Subotici, posjetila Hrvatsko nacionalno vijeće, te je nazočila i otovorenju izložbe „Poetika krhke ljepote slame“ na 27. Sazivu kolonije slamarki u Tavankutu.


Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati