REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

28 04.2013.

Sedmi susret Hrvata u Padovi


Dvodnevni kulturno-umjetnički program započeo je koncertom hrvatske klape „Chorus Croaticus“ iz Berna, te nastupom fra Šimuna Šite Ćorića

U čast proslave blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića, od 27. – 28.travnja 2013., održani su 7. Susreti Hrvata u Padovi, kojem su nazočili i predstavnici Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Dvodnevni kulturno-umjetnički program započeo je koncertom hrvatske klape „Chorus Croaticus“ iz Berna, te nastupom fra Šimuna Šite Ćorića, čija je knjiga Gli occhi colmi di terra/Oči pune zemlje tu večer predstavljena.

Drugog dana, 28.travnja 2013., u bazilici Sv. Antuna- aula Studi Teologici fra Šimun Šito Ćorić, doktor psihologije je održao predavanje na temu Zavist, nakon čega je ponovno nastupio vokalni ansambl „Chorus Croaticus“ uz dalmatinske, domoljubne i duhovne pjesme, a pridružio im se i fra Šito s gitarom.

Vrhunac okupljanja bila je svečana misa u Svetištu sv. Leopolda Mandića, a misno slavlje je predvodio fra Šito Ćorić i fra Nikola Šantak.

Predsjednica Hrvatske zajednice u Venetu Dubaravka Čolak u svome je govoru rezimirala sedmogodišnje okupljanje Hrvata u prigodi Mandićeva blagdana, napomenuvši kako je velika pomoć stigla od hrvatskih svećenika, mladoga fratra Nikole Šanteka, samostana kapucina sv. Leopoda i konventualaca sv. Ante.

Susretu Hrvata u Padovi nazočili su veleposlanici Damir Grubiša iz Rima, Filip Vučak iz Vatikana, generalna konzulica Nevenka Grdinić iz Trsta, te uime Hrvatske zajednice i Saveza Hrvatskih zajednica u Italiji Damir Murković iz Trsta., te iz HMI Ana Bedrina, voditeljica podružnice u Puli. Na Susret su došli i Hrvati iz Slovenije i Hrvatske, iz Portoroža i Kopra te iz Pule i Medulina.

Organizatori Susreta Hrvata u Padovi su Hrvatska zajednica u Venetu i Hrvatska matica iseljenika - podružnica Pula.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati