REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

18 05.2013.

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pokrovitelj „Tjedna hrvatske kulture“ u Njemačkoj


Spektakl hrvatske kulture povodom ulaska u EU.

-
Povodom ulaska Republike Hrvatske u EU, od 18.-26. svibnja 2013., u Darmstadtu (Njemačka) se održava „Tjedan hrvatske kulture“.

Pokrovitelj ove manifestacije, u organizaciji Hrvatske katoličke zajednice Darmstadt i Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj, je Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Prilikom otvorenja, mr.sc. Katharina Hinić, voditeljica Službe za kulturu, obrazovanje, znanost i sport pri Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske naglasila je
kako su Hrvati narod koji je uvijek bio vrlo privržen svojoj domovini: " Stoga je lijepo vidjeti Hrvate drugog pa i trećeg naraštaja koji su očuvali hrvatski identitet, kulturu i jezik istodobno poštujući zemlju u kojoj žive i koju također smatraju svojom domovinom" - rekla je Hinić i dodala kako su Hrvati vrlo uspješno integrirani u život njemačkog društva kroz zastupljenost u mnogim njegovim segmentima a potvrda toga je svakako i humanitarni karakter ovog događanja, što predstavlja doprinos daljnjem razvijanju prijateljskih odnosa između Hrvatske i Njemačke.


„Tjedan hrvatske kulture“ u Darmstadtu započinje posebnom prezentacijom u najfrekventnijem gradskom centru „Luisen Center“, gdje će oko 250 tisuća posjetitelja biti upoznato s raznim detaljima o hrvatskom turizmu, kulturi, umjetnosti, glazbi, glagoljici, piscima i izumiteljima.

Cilj manifestacije je njemačkoj javnosti predočiti hrvatske posebnosti kojima će biti obogaćena Europska unija nakon primanja naše zemlje u punopravno članstvo. Istodobno se želi ukazati na odličnu integraciju Hrvata u njemačko društvo, osobito u Darmstadtu, gdje Hrvatska katolička zajednica djeluje više od 40 godina.


Više o cijeloj manifestaciji i programu može se saznati:
www.kkg-darmstadt.de/kroatische-woche

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati