REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

21 12.2018.

Božićna čestitka državnog tajnika Zvonka Milasa


Drage Hrvatice i Hrvati,

vrijeme božićnih blagdana nas navodi na prisjećanje svega što smo učinili tijekom godine, na određivanje želja i ciljeva u sljedećoj godini. I iznova nas upućuje jedne na druge. Na zajedništvo, na naš hrvatski narod, na našu veliku hrvatsku obitelj diljem svijeta.
Pritom se neizbježno nameću pitanja: što nas ispunjava, što nam daje smisao? Činiti razliku, borba za pravdu, stvaranje ljepote, briga za druge, pomaganje hrvatskom narodu, ljubav prema Hrvatskoj.

Kada se osvrnemo na sva važna dostignuća u našim životima, od rođenja, krštenja, odlaska u školu, vjenčanja, proslave naših brojnih uspjeha, ispraćaja naših voljenih, slavlja naših blagdana, stvaranja naše države - uvijek smo svi kao narod bili zajedno. Jedni za druge, gradili mostove, radovali se zajedno, borili se zajedno protiv nepravdi i laži, prisjećali se zajedno žrtava Domovinskog rata, slavili zajedno, učili zajedno. S koljena na koljeno čuvamo i nadopunjujemo našu baštinu, naše vrijednosti i naša načela, istovremeno prihvaćajući naše različitosti, kao i naše zajedničke ciljeve.
Suočavamo se sa svim predstojećim izazovima, osnaženi jedni drugima.
Smisao ne treba tražiti, smisao smo naslijedili od naših predaka: učiti, voditi, nadahnjivati i podržavati jedni druge.

U tom ozračju, s nadom da će nam proslava Isusovog rođenja ugrijati srca i okrenuti jedne prema drugima diljem svijeta, u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao i u svoje osobno ime, želim nam svima blagoslovljen Božić i uspješnu 2019. godinu!

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati