REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

25 10.2018.

Održan sastanak s izaslanstvom Irsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva


U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske 25. listopada 2018. održan je sastanak s izaslanstvom Irsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva.

Uz razmjenu iskustava u području dijaspore te izlaganje djelokruga rada Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, državni tajnik Milas je naglasio kako je upravo pitanje povijesti, identiteta i baštine, zastupljeno u području dijaspore, poveznica između iseljenika i njihove domovine. Također, predstavio je programe i projekte putem kojih Ured dodjeljuje sredstva i pomaže Hrvatima u BiH, hrvatskoj nacionalnoj manjini i iseljeništvu kao i iskorake Ureda od posljednjeg sastanka pri čemu je posebno izdvojio projekte Korijeni i Domovina, Registar hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske te studij Leadershipa na Ekonomskom fakultetu.

Nj.E. John Brassil, voditelj Irsko-hrvatske parlamentarne skupine istaknuo je kako Irska i Hrvatska imaju status emigracijskih zemalja te kako su Hrvati u Irskoj vrlo uspješna i marljiva zajednica, a s obzirom na slično iskustvo Irske s irskim iseljeništvom, nada se da će se jednoga dana i Hrvati i Irci vratiti u svoju domovinu.

Uz voditelja Irsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva izaslanstvo su činili Nj.E. Kevin O’Keeffe, Nj.E. Maria Byrne, senatorica, Nj.E. Olive Hempenstall, veleposlanica Irske u Republici Hrvatskoj, Eileen Lawlor, Houses of the Oireachtas, i Bernard Vrban, iz Veleposlanstva Irske u RH, dok su ispred Središnjeg državnog ureda na sastanku prisustvovali Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika, Dražena Arar, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva, Dario Magdić, načelnik Sektora za provedbu programa i projekata Hrvata izvan Republike Hrvatske te Dina Rukavina, viša stručna savjetnica u Službi za provedbu i nadzor natječaja i projekata Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Pogledaj galeriju →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati