REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

23 10.2018.

Održana prva nacionalna konferencija: Uključivanje dijaspore u razvoj zemlje podrijetla


U Dubrovniku je dana 22. listopada održana prva konferencija pod nazivom Uključivanje dijaspore u razvoj zemlje podrijetla koju je organizirala Međunarodna organizacija za migracije u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova dok je upravo Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske predložio temu same konferencije.

Na samom početku konferencije sudionicima se obratila Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika koja je istaknula kako Hrvatska ima brojno iseljeništvo koje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske kroz programe i aktivnosti povezuje s domovinom, a upravo takvim djelovanjem potiče na jačanje veza kako bi se što više uključili u razvoj Republike Hrvatske u gospodarskom, kulturnom, znanstvenom, turističkom, sportskom i svakom drugom pogledu kao i povratku u domovinu.

Sudionicima konferencije obratio se i Žarko Katić, državnik tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova, a na konferenciji su svoja izlaganja održali stručnjaci, znanstvenici i praktičari iz Njemačke, Irske, Izraela, Litve i Hrvatske te IOM-a dok su se u rasprave uključili predstavnici drugih država.

Cilj organizacije konferencije bio je omogućiti razmjenu iskustava o postojećim modelima suradnje matičnih zemalja sa njihovom dijasporom te izlaganja postojećih nacionalnih politika odnosnih na mjere povratka.

Pogledaj galeriju →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati