REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

14 10.2018.

Održana 17. Slavonska večer u Gerlingenu


U subotu, 13. listopada u Gerlingenu je održana 17. Slavonska večer na kojoj su sudjelovali državni tajnik Zvonko Milas koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić.

U svom obraćanju državni tajnik Milas pozdravio je sve okupljene a posebno zajednice Hrvata koje su uvelike doprinijele samostalnosti naše domovine, a tom prilikom istaknuo je žrtvu koju je Slavonija podnijela u stvaranju samostalnosti hrvatske države.

"Danas kada imamo slobodnu i nezavisnu Hrvatsku koja je članica EU, NATO-a, Hrvatsku za koju smo se borili i za koju kucaju srca Hrvata diljem svijeta, danas – moramo dati smisao svemu onome što jesmo i što želimo!
Borba za boljitak svih nas je smisao našeg postojanja, odnos prema našoj budućnosti, ali i prema svima onima koji su se žrtvovali do kraja za našu domovinu. To je smisao i dužnost ove Vlade, ali i svih nas." - zaključio je državni tajnik te se svim slavoncima zahvalio na svemu što su činili i još uvijek čine za Republiku Hrvatsku.

Tradicionlanoj Slavonskoj večeri prisustvovali su slavnoski župani, zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović te predsjednik HSK Njemačke Franjo Akmadža i konzulica u GK RH Stuttgartu Lada Pleše te brojni drugi.

Pogledaj galeriju →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati