REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

30 08.2018.

Uz potporu Vlade RH u Kiseljaku otvoren Rehabilitacijsko edukacijski centar za djecu s poteškoćama u razvoju


-

U četvrtak 30. kolovoza 2018., simboličnim presijecanjem vrpce u Kiseljaku je otvoren Rehabilitacijsko-edukacijski centar namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju. Realiziranjem ovog projekta, s kojim je Općina Kiseljak krenula prije samo pet mjeseci, 18 korisnika Centra, djece i mladih iz Kiseljaka, Kreševa i Fojnice nakon pet godina rada u neprikladnom prostoru dobilo je novi i upravo njima prilagođen prostor u kojemu će biti mjesta i za nove korisnike.
A korisnicima Rehabilitacijsko-edukacijskog centra i njihovim roditeljima san o prikladnom prostoru ostvario se na inicijativu općinskih vlasti.

Završetkom projekta vrijednog 300 tisuća KM u kojemu je pored Općine Kiseljak najznačajniji donator Vlada Republike Hrvatske, Kiseljak je dobio i novi prostor za Centar za socijalni rad. Bolji uvjeti rada znače i bolju skrb za osjetljive kategorije, prije svih djecu s poteškoćama u učenju i razvoju.

Čestitke na uspješno završenom projektu uputila je i Žana Ćorić, izaslanica Zvonka Milasa, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Na svečanosti otvorenja Centra u Kiseljaku koji djeluje kao podružnica istoimene ustanove u Novom Travniku bili su i brojni gosti. Među ostalim i Nikola Madžar, državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i povratak RH, Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Srednjobosanske županije, škola i drugih ustanova s područja Središnje Bosne.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati