REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

31 08.2018.

Održan svečani program i potpisani ugovori za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini


U petak 31. kolovoza u Vitezu je održan svečani program povodom potpisivanja ugovora za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Prisutnima se obratio državni tajnik Zvonko Milas koji je u svom obraćanju okupljenima naglasio kako je neraskidiva vezanost i zajedništvo hrvatskog naroda s obje strane granice kao i snažna opredijeljenost Vlade Republike Hrvatske temelj za još čvršćim i snažnijim povezivanjem sa sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini. Milas je rekao kako su i ovi projekti primjer zajedništva i pokazatelj sinergijskog djelovanja i suradnje te poručio: „Potpora koju hrvatska država pruža Hrvatima u Bosni i Hercegovini nije samo dužnost, zakonska ili ustavna obveza, nego nas spaja osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu bez obzira na zemljopisne granice, a zajedništvom koje nas je sačuvalo kroz povijest gradit ćemo prosperitetniju sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj.

Sudionicima svečanosti-dobitnicima potpore obratili su se kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup i dr. Dragan Čović, hrvatski član predsjedništva Bosne i Hercegovine te dobitnici potpore koji su se zahvalili na cjelokupnoj podršci i njegovanju zajedništva koji su jasan pokazatelj da hrvatski narod u Bosni i Hercegovini neće biti ostavljen i zaboravljen.

U kulturno-umjetničkom djelu programa sudjelovali su djeca i mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Pogledaj galeriju →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati