REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

24 08.2018.

Posebne upisne kvote – prijave za upis na fakultete Sveučilišta u Zagrebu u jesenskom upisnom roku


-

Nastavno na inicijativu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu osigurana je posebna upisna kvota u akademskoj godini 2018./19. namijenjena pripadnicima hrvatskog naroda.

Posebnom upisnom kvotom osigurano je 217 upisnih mjesta na studijske programe Sveučilišta u Zagrebu namijenjenih pripadnicima hrvatske manjine u europskim državama (u Republici Austriji, Republici Srbiji, Republici Sloveniji, Slovačkoj Republici, Rumunjskoj, Republici Makedoniji, Mađarskoj, Talijanskoj Republici, Crnoj Gori, Češkoj Republici, Republici Kosovo i Republici Bugarskoj) te za hrvatsko iseljeništvo u prekomorskim i europskim državama i njihovim potomcima.

Ljetni upisni rok je završio ali započinju prijave za jesenski upisni rok. Kandidati se prijavljuju izravno na fakultete, a Potvrde o pripadnosti hrvatskoj nacionalnoj manjini, odnosno hrvatskome iseljeništvu izdaje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Za sva dodatna pitanja vezana uz upise na fakultete u jesenskom roku, najsvrhovitije je javiti se izravno studentskim referadama fakulteta. Radi lakšeg snalaženja u upisnoj proceduri možete kontaktirati Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem e-pošte (upisne-kvote@hrvatiizvanrh.hr) ili telefonskim pozivom (na broj +385 1 6444 676; +385 1 6444 669)

Više informacija dostupno je na dokumentima u privitku.

Prijavni obrazac
Tablica upisnih kvota-jesenski rok
Osnovne informacije o upisu
Promocijski letak

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati