REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

05 03.2013.

Predstojnica Krstičević primila Božu Ljubića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta skupštine Bosne i Hercegovine


"Očuvanje konstitutivnosti i ostvarenje pune jednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini strateški cilj Repulike Hrvatske"

-
mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Repulike Hrvatske primila je u službeni posjet dr. Božu Ljubića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta skupštine Bosne i Hercegovine, koji ju je upoznao sa ključnim temama vezanim uz tematiku Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Tom prigodom, predstojnica Krstičević je naglasila kako je povezivanje s Hrvatima u BiH, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje konstitutivnosti i ostvarenje njihove pune jednakopravnosti strateški interes Republike Hrvatske.

Predsjedavajući Ljubić je izvijestio predstojnicu Krstičević o procesu izmjene Ustava BiH koji bi išao u pravcu osiguranja ravnopravnosti pripadnika nacionalnih manjina, ali i konstitutivnih naroda na cijelom području BiH.

Na sastanku se razgovaralo i o gospodarskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na reforme u okviru procesa približavanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji i NATO-u, kao i o novim mogućnostima i modalitetima suradnje nakon što Hrvatska postane punopravna članica EU.

Predstojnica Krstičević je uvaženog gosta upoznala i s aktivnostima Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske s naglaskom na programe i projekte namijenjene hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati