REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

19 10.2017.

U Splitu potpisani ugovori o dodjeli naknada za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj


-

Nakon što je početkom listopada, u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirana svečana dodjela Ugovora o dodjeli stipendija/naknada za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj za polaznike Tečaja na Zagrebačkom Sveučilištu, svečano uručivanje Ugovora o stipendiji/naknadi za učenje hrvatskog jezika, organizirano je 19. listopada 2017. i u Splitu u Centru za hrvatske studije u svijetu, pri Filozofskom fakultetu, Sveučilišta u Splitu.
Ugovore je tom prilikom preuzelo i potpisalo 15 polaznika Tečaja hrvatskog jezika u zimskom semestru, koji su pravo na stipendiju ostvarili putem Javnog poziva za akademsku godinu 2017./18. i koji većinom dolaze iz zemalja Južne Amerike.
Nazočne je u ime Središnjeg državnog ureda pozdravio te ugovore polaznicima uručio Dario Magdić, načelnik Sektora za provedbu i nadzor programa i projekata.

U ime domaćina događanju je prisustvovao i prigodnu riječ uputio doc. dr. sc. Gordan Matas, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju te voditeljica Centra doc. dr. sc. Marita Brčić Kuljiš.

Voditeljica Ureda dobrodošlice Središnjeg državnog ureda, Marija Matek obavijestila je polaznike tečaja o obvezi i načinu reguliranja prijave privremenog boravka u RH te ih je upoznala s postupkom stjecanja hrvatskog državljanstva.

Susret je iskorišten za upoznavanje i razmjenu dojmova s polaznicima Tečaja, pri čemu su predstavnici Središnjeg državnog ureda iskazali pomoć u rješavanju izazova na koje nailaze pri dolasku i boravku Republici Hrvatskoj. Također, s predstavnicima i nastavnim osobljem Filozofskog fakulteta razgovaralo se o radu i tekućim aktivnostima kao i o načinima za unaprjeđenje suradnje u provedbi Programa učenja hrvatskoga jezika.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati