REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

30 01.2013.

Održan sastanak s predstavnicima udruge bosanskih Hrvata „Prsten“


"Od sada će briga za Hrvate izvan Hrvatske i rješavanje njihovih problema biti na puno bolji način organizirana, na jednom mjestu i uz značajan broj profesionalaca"

-
Mr.sc. Daria Krstičević predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primila je predstavnike udruge bosanskih Hrvata „Prsten“

Predstojnica Krstičević je, tom prigodom, prezentirala ulogu i zadatke Ureda koji ima zadaću koordinirati i nadzirati aktivnosti između nadležnih ministarstava, drugih tijela državne uprave i ostalih nositelja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, sustavno skrbiti za zaštitu njihovih prava i interesa, raditi na očuvanju i jačanju identiteta, uspostavljanju, održavanju i promicanju veza. Također, namjeravamo jačati hrvatske zajednice i njihov položaj i ulogu u sredinama u kojima žive – rekla je predstojnica Krstičević te naglasila kako će od sada briga za Hrvate izvan Hrvatske i rješavanje njihovih problema biti na puno bolji način organizirano, na jednom mjestu i uz značajan broj profesionalaca koji će raditi na različitim područjima.

„Osobitu pažnju posvećujemo bosanskohercegovačkim Hrvatima čiji je opstanak i ostanak na prostorima Bosne i Hercegovine naš strateški interes“ – zaključila je predstojnica Krstičević.

Predsjednik udruge prof.dr.sc. Ivan Lovrinović je zahvalio predstojnici Krstičević na prijemu, te je izrazio zadovoljstvo da je Ured konačno osnovan.

Na sastanku su izložena otvorena pitanja vezana uz povratak i održivi ostanak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici udruge su najavili skorašnju konferenciju "Geoekonomski i geopolitički položaj Bosne i Hercegovine – pogled u budućnost" koja će se održati u Sarajevo, 26. travnja 2013., te okrugli stol o održivom povratku Hrvata u Republiku Srpsku koji bi se trebao održati ove godine u Banja Luci.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati