REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

12 10.2017.

Vlada Republike Hrvatske donijela Zaključak kojim se prihvaćaju preporuke iz Zapisnika s 2. sjednice Hrvatsko-crnogorskog mješovitog odbora za manjine


-

-
Vlada Republike Hrvatske je sjednici održanoj 12. listopada 2017. godine donijela Zaključak kojim se prihvaćaju preporuke iz Zapisnika s 2. sjednice Hrvatsko-crnogorskog mješovitog odbora za manjine.

2. sjednica Hrvatsko-crnogorskog mješovitog odbora za manjine održana je 24. svibnja 2017. u Zagrebu, u skladu sa Sporazumom između Republike Hrvatske i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj (Narodne novine – Međunarodni ugovori, broj 9/2009).

Na 2. sjednici razmotrena je provedba usvojenih preporuka s prethodne sjednice, održane 28. travnja 2015. godine u Podgorici te su se razmatrala aktualna pitanja od posebne važnosti za obje nacionalne manjine i donijele preporuke koja će osigurati još višu razinu manjinskih prava u obje države.
Dogovoreno je da će se sljedeća, 3. sjednica održati 2018. godine u Crnoj Gori.

Zapisnik s 2. sjednice Hrvatsko-crnogorskog mješovitog odbora za manjine, čije je preporuke donesenim Zaključkom prihvatila Vlade Republike Hrvatske, potpisali su supredsjedatelji Hrvatsko-crnogorskog mješovitog odbora za manjine: državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas za hrvatsku stranu i v.d. tajnika Ministarstva za ljudska i manjinska prava Valon Dasharami za crnogorsku stranu.

ZAKLJUČAK

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati