REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

18 01.2013.

Hrvatske svjetske igre- prilika za upoznavanje domovine predaka


"Cilj projekta - povezivanje Hrvata iz cijelog svijeta”

-
Mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primila je izaslanstvo Hrvatskih svjetskih igara na čelu sa g. MIjom Marićem, predsjednikom Hrvatskog svjetskog kongresa i Fra¬njom Pavićem, koor¬di¬na¬torom Hrvat¬skih svjet¬skih igara.

Na sastanku se razgovaralo o modalitetima suradnje na 3. Hrvatskim svjetskim igrama, koje bi se trebale održati slijedeće godine: “Državni ured će svakako podržati projekt koji ima za cilj povezivanje Hrvata iz cijelog svijeta” – rekla je predstojnica Krstičević i dodala “Putem Igara, Hrvati koji dolaze iz dalekih krajeva, a koji do sada nisu imali priliku, moći će upoznati sve ljepote naše domovine, hrvatsku kulturu i povijest. S druge pak strane, i mi u Republici Hrvatskoj putem igara ostvarujemo veliki strateški cilj – čuvamo i njegujemo hrvatski identitet i hrvatsko kulturno zajedništvo.”

U prezentaciji projekta, izaslanstvo Hrvatskih svjetskih igara istaknulo je gospodarski i turistički benefit koji se putem Igara ostavruje u Republici Hrvatskoj. “Preko 3500 tisuća ljudi, koliko ih se okupi na Igrama, značajan je turistički potencijal. Kako kratkoročni tako i dugo-ročni – mnogi od sudionika će nakon što se vrati u svoje matične domovine pričati o Hrvatskoj i svim lijepim stvarima koje su doživjeli. Vjerujemo, a to pokazuju i dosadašnja iskustva, kako će tako potaknuti i svoje sugrađane na posjet Lijepoj našoj” – istaknuli su.

Hrvatske svjetske igre održane su 2006. i 2010. godine u Zadru.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati