REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

08 06.2017.

Vlada Republike Hrvatske donijela Zaključak kojim se prihvaćaju preporuke iz Zapisnika s XIII. sjednice Hrvatsko-mađarskog mješovitog odbora za manjine


-

Vlada Republike Hrvatske na svojoj sjednici održanoj 8. lipnja 2017. godine donijela je Zaključak kojim se prihvaćaju preporuke iz Zapisnika s XIII. sjednice Hrvatsko-mađarskog mješovitog odbora za manjine.

XIII. sjednica Hrvatsko-mađarskog mješovitog odbora za manjine održana je 23. veljače 2017. u Zagrebu, u skladu sa Sporazumom između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Republici Mađarskoj (Narodne novine – Međunarodni ugovori, broj 8/1995.), koji je potpisan 5. travnja 1995. u Osijeku.
Na XIII. sjednici razmotrena je provedba usvojenih preporuka s prethodne sjednice, održane 28. studenoga 2012. u Budimpešti, te su usklađena rješenja za aktualna pitanja od važnosti za obje nacionalne manjine.

Dogovoreno je da će se sljedeća, XIV. sjednica održati 2018. godine u Mađarskoj.
Zapisnik s XIII. sjednice Hrvatsko-mađarskog mješovitog odbora za manjine, koje preporuke donesenim Zaključkom je prihvatila Vlade Republike Hrvatske, potpisali su supredsjedatelji Hrvatsko-mađarskog mješovitog odbora za manjine; državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas za hrvatsku stranu i povjerenik ministra vanjskih poslova i trgovine zadužen za razvoj mađarske politike susjedstva András Ferenc Kalmár za mađarsku stranu.

Zaključak s XIII. sjednice hrvatsko-mađarskog MMO-a

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati