REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

28 06.2017.

Održan sastanak s predstavnicima hrvatske manjine iz Republike Srbije


-

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislava Žigmanova te predsjednika Hrvatskoga nacionalnog vijeća Slavena Bačića.

Uz predsjednika Vlade, na sastanku su sudjelovali i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Na sastanku se razgovaralo o položaju Hrvata u Republici Srbiji, problemima i izazovima s kojima se susreću. Vlada Republike Hrvatske, putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova u kontinuiranom je dijalogu s predstavnicima hrvatskoga naroda u Srbiji te kroz različite projekte i programe pomaže u jačanju i razvoju položaja hrvatske nacionalne manjine. Položaj i status hrvatske nacionalne manjine prioritetno je pitanje za Vladu Republike Hrvatske te će suradnjom i na političkoj razini inzistirati na zaštiti svih prava utvrđenih sporazumima s Republikom Srbijom.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati