REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

22 06.2017.

Uz potporu Vlade Republike Hrvatske u Širokom Brijegu otvoren ured Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać


-

U četvrtak 22.lipnja 2017. u Širokom Brijegu svečano su otvorene nove uredske prostorije Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać – Predstavništvo Široki Brijeg, čiju je obnovu potpomogla Vlada Republike Hrvatske putem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH za 2016. godinu.

Zvonko Milas, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Andreja Plenkovića i državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske tom je prigodom čestitao i zahvalio vodstvu udruge, svim volonterkama i volonterima na požrtvovanosti, trudu i ljubavi koju svakodnevno, kroz konkretna djela, pokazuju pomažući brojnim osobama – ponajviše Hrvatima iz BiH sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje. „Kroz krazko razdoblje, u pet godina Udruga je stekla povjerenje tisuća ljudi te je postala utočište i oslonac za sve one koji, zbog svoje ili bolesti svojih najbližih, prolaze teške trenutke. Stoga smo ponosni jer je doprinos radu udruge dala i Vlada Republike Hrvatske. Rezultat naše suradnje je i današnje otvorenje prostorija Udruge u Širokom Brijegu. Uz iskrene čestitke, Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać želim da i nadalje ostane primjer solidarnosti i zajedništva te motiv svima nama da ne posustanemo u činjenju dobra“ – rekao je državni tajnik Milas.

Svečanosti otvorenja nazočili su i g. Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora,g. Davor Ivo Stier, saborski zastupnik te predstavnici Hrvata iz društvenog, gospodarskog i političkog života u BiH.

Nakon svečanosti otvorenja novih prostorija, a u sklopu Programa obilježavanja pete godišnjice osnivanja, Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” organizirala je humanitarni koncert duhovne glazbe “Pomozimo zajedno!” u suradnji s Franjevačkim samostanom i župom Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Širokog Brijega.

Koncert “Pomozimo zajedno!” je i prvi ovogodišnji događaj čiji prihod od dobrovoljnih priloga će biti usmjeren u fond Projekta “Dom fra Mladen Hrkać” u sklopu kojeg će Udruga nastaviti djelovati i pružati pomoć a održan je pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva dr. Dragana Čovića, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega.

Tijekom boravka u Širokom Brijegu, državni tajnik Milas posjetio je i Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada“ – jedinu specijaliziranu rehabilitacijsku ustanovu ovog tipa na području Zapadnohercegovačke županije čiji rad također pomaže Vlada Republike Hrvatske.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati