REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

25 05.2017.

Državni tajnik Milas nazočio „Danima sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja


-

U četvrtak 25.svibnja 2017., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske nazočio je „Danima sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja" u Posavskoj Mahali, općina Odžak. Tom prigodom, blagoslovljen je početak gradnje spomen parka svim poginulima u Drugom svjetskom ratu.

Prije svete mise, koju je predvodio vojni ordinariji u BiH mons. Tomo Vukšić, održana je procesija od Spomen parka do Nujića groblja, gdje je državni tajnik Milas, u ime izaslanstva Republike Hrvatske, položio vijenac i upalio svijeće za sve stradalnike.
Svetim misnim slavljem na Nujića groblju za sve stradalnike Dugog svjetskog rata, odžačkoga kraja, i blagoslovom gradilišta Spomen parka, poručeno je kako se svaka žrtva mora otrgnuti od zaborava.

Na obljetnici „Dana sjećanja" nazočilo je uz brojne mještane, i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uz dužnosnike izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina u BiH.

Organizatori „Dana sjećanja 2017. „ su HKD Napredak Odžak, Udruge "Fra Grga Vilić" i župa Doborskog dekanata. Cjelokupni program, održava se od 18. – 28. svibnja te je ispunjen vjerskim, znanstvenim, kulturnim i športskim sadržajima.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati