REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

23 03.2017.

Državni tajnici Milas i Mažar u posjetu Hrvatima u Bosanskoj Posavini


-

U srijedu 22.ožujka 2017., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nikola Mažar, državni tajnik za obnovu i stambeno zbrinjavanje posjetili su povratnička naselja u Bosanskoj Posavini kako bi provjerili koje su realne potrebe za povratak i osobno se uvjerili u uspješne povratničke primjere.

U Derventi, u mjestu Žeravac posjetili su povratničke obitelji Ive Grgića i Ivice Oroza te obitelj Marić u Kolibama donjima kod Bosanskog Broda. Ivo Grgić u Posavinu se vratio 1999. godine, a voćnjak je podigao 2012. Njegova obitelj bavi se voćarstvom i primjer je kako se na ovom prostoru može živjeti od svog rada. „ Vrijednim trudom, upornošću, voljom te uz potporu institucija uspjeli su pokrenuti proizvodnju voća te sebi i svojim najbližim osigurati pristojnu egzistenciju. I to je ono što ćemo i ubuduće podupirati – projekte samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta“ – rekao je tom prigodom državni tajnik Milas.

U pratnji dopredsjednika RS Josipa Jerkovića obišli su Franjevački samostan Plehan,– jedini katolički samostan u Republici Srpskoj te Hrvatski dom – HKD Napredak u Derventi koji je najvećim dijelom financiran uz potporu Vlade Republike Hrvatske.

Pogledaj galeriju →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati