REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

07 03.2017.

Potpisani Ugovori o dodjeli stipendija za učenje hrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu u Splitu


-

Pri Centru za hrvatske studije u svijetu Filozofskog fakulteta u Splitu 7. ožujka 2017. godine održana je svečanost potpisivanja Ugovora o dodjeli naknade/stipendije za učenje hrvatskoga jezika za 18 stipendista Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH - polaznika Tečaja hrvatskoga jezika u ljetnom semestru akademske godine 2016./17., većinom iz zemalja Južne Amerike.

Nazočne je u ime Središnjeg državnog ureda pozdravio te ugovore polaznicima uručio Dario Magdić, voditelj Službe za provedbu natječaja i projekata. U svrhu korištenja prava na subvencioniranu prehranu stipendistima su također dodijeljene studentske iskaznice - privremene kartice x-ice.

U ime domaćina prisustvovala je voditeljica Centra doc. dr. sc. Marita Brčić Kuljiš, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju, a nazočnima su prigodnu riječ uputili prof. dr. sc. Aleksandar Jakir, dekan Filozofskog fakulteta u Splitu te gđa Branka Bezić Filipović, voditeljica splitske podružnice Hrvatske matice iseljenika.

Voditeljica Službe za statusna pitanja Središnjeg državnog ureda Marija Matek obavijestila je polaznike tečaja o obvezi i načinu reguliranja prijave privremenog boravka u RH te ih je upoznala s postupkom stjecanja hrvatskog državljanstva.

Susret je iskorišten za upoznavanje i razmjenu dojmova s polaznicima Tečaja, pri čemu su predstavnici Središnjeg državnog ureda iskazali pomoć u rješavanju teškoća na koje nailaze pri dolasku i boravku Republici Hrvatskoj.
Također, s predstavnicima i nastavnim osobljem Filozofskog fakulteta razgovaralo se o radu i tekućim aktivnostima kao i o načinima za unaprjeđenje suradnje u provedbi Programa učenja hrvatskoga jezika.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati