REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

20 02.2017.

Državni tajnik Milas dobio posebno priznanje „Počasni građanin općine Ljubuški“


-

U ponedjeljak 20.veljače, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, Zvonki Milasu, državnom tajniku u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske uručeno je posebno priznanje „Počasni građanin općine Ljubuški“ kao izraz zahvalnosti Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske za vrijednu i značajnu potporu u izgradnji Dnevnog centra za djecu s poteškoćama u razvoju, obnovu kinodvorane u Kulturnom centru te nabavu posebnog vozila za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama "Duga", Ljubuški.
Državni tajnik Milas zahvalio je općini Ljubuški na priznanju “Ova nagrada i priznanje je snažan poticaj koji nas obvezuje da nastavimo i dalje poticati kvalitetne programe i projekte koji doprinose boljem životu i prosperitetnijoj budućnosti Hrvata ovog kraja. No isto tako želim reći da potpora koja pružamo nije samo naša dužnost, zakonska ili ustavna obveza. Pripadnost hrvatskom narodu nije definirana zemljopisnim granicama. Dijelimo kulturu, baštinu, tradiciju, jezik, povijest, ali i budućnost. U svakom smo pogledu oslonjeni jedni na druge. I jedni bez drugih niti smijemo niti možemo“ – rekao je državni tajnik i dodao „Puno toga je zajednički i u suradnji napravljeno - od Centra i učionice za djecu s posebnim potrebama do obnove Kulturnog centra u Ljubuškom. Na puno toga možemo biti ponosni. No ono što je naš najveći uspjeh – je upravo – zajedništvo“.

Prije svečane sjednice Općinskog vijeća, državni tajnik Milas sastao se s Nevenkom Barbarićem, načelnikom općine Ljubuški te je u njegovoj pratnji i obišao projekte koji su sufinancirani od strane Vlade Republike Hrvatske te je posjetio Franjevački samostan sv. Ante Padovanskoga Humac u okviru kojeg se nalazi i najstariji muzej u BiH, osnovan 1884. godine.

Pogledaj galeriju →

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati