REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

04 02.2017.

Održan 26. Hrvatski bal u Beču


-

U subotu 4.veljače 2017., drugog dana boravka u Austriji, državni tajnik Milas sa suradnicama bio je gost na 26. Hrvatskom balu Autrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport u prestižnom bečkom Kursalonu, gdje se okupilo preko 600 eminentnih gostiju i uzvanika iz hrvatskog i austrijskog političkog, kulturnog i gospodarskog života.

„Hrvatski bal je simbol zajedništva i okupljanja Hrvata i naših prijatelja, a njegovom organizacijom i više od 200 sportskih, kulturnih i humanitarnih događaja godišnje, koje okupe stotinjak tisuća Hrvata i naših prijatelja Austrijanaca, čuvamo naš jezik, kulturu, običaje, nacionalni identitet te povezujemo iseljenu i domovinsku Hrvatsku“, rekao je Piplica, posebno zahvalivši Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču na suradnji.

„ Ovaj bal potvrda je velikih napora Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport iz Beča i njezinog predsjednika Miroslava Piplice, inače i predstavnika Hrvata iz Austrije u Savjetu Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koje ulaže u očuvanje hrvatskog identiteta u Austriji, a s kojom nas vežu tisućljetne povijesne i prijateljske veze, te povezivanje domovinske i izvandomovinske Hrvatske, koja je jedna obitelj“, rekao je državni tajnik Zvonko Milas. Zahvalio je austrijskim Hrvatima i udrugama koje rade na promociji Hrvatske u ovoj alpskoj zemlji i šire, pozvavši Hrvate na povratak u domovinu.

„ Svi vi koji ovdje živite i radite most ste povezivanja između Austrije i Hrvatske i također imate velike zasluge da su Austrijanci naši vjerni gosti i ulagači u Hrvatsku“, istakao je. Napomenuo je kako je novoj hrvatskoj Vladi na čelu s premijerom Plenkovićem i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH cilj „produbiti i učvrstiti“ veze domovinske i iseljene Hrvatske, kroz osmišljavanje zajedničkih projekata i programa.

26. Hrvatski bal u Beču je organizirala Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport u Beču (AHZ) s predsjednikom Miroslavom Piplicom. Pokrovitelji su mu ove godine bili Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na čelu s državnim tajnikom Zvonkom Milasom, koji je na bečkoj svečanosti bio i kao poseban izaslanik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, te hrvatsko veleposlanstvo u Austriji, u suradnji s Gradom Zagrebom i Bečom.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati