REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

03 02.2017.

Državni tajnik Milas u dvodevnom posjetu Hrvatima u Austriji


-

U petak 3.veljače, državni tajnik Sredšnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, u pratnji Croatiane Orešković, više stručne savjetnice i Raine Stević, stručne suradnice, sastao se u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču s predstavnicima hrvatskih i gradišćansko-hrvatskih udruga u Austriji koji su predstavili rad udruga koje predvode. Ukazali su na aktualnu problematiku na relaciji domovinske i iseljene Hrvatske te dali neke od prijedloga za poboljšanje tih odnosa.

„Zajednički možemo raditi na osmišljavanju niza projekata i programa, vodeći se pritom glavnim ciljem, sačuvati hrvatski identitet, prije svega hrvatski jezik i sve ono što nas obilježava i po čemu smo prepoznatljivi kao pripadnici hrvatskog naroda“, rekao je Milas.
Istakao je otvorenost i spremnost Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH za suradnju.
„Osnovna zadaća Središnjeg državnog ureda je briga, skrb i zaštita Hrvata izvan Hrvatske, što je i središnji hrvatski nacionalni interes“, dodao je posebno se zahvalivši austrijskim Hrvatima na pomoći koju su pružali Hrvatskoj kada joj je bilo najteže.

Državni tajnik Milas je rekao kako je potrebno njegovati dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Austrije, te istakao zajedničke poveznice, među njima i gradišćanske Hrvate, kao most međusobnog povezivanja.

Razgovaralo se i o učenju hrvatskog jezika, hrvatskoj školi i dvojezičnom hrvatsko-njmačkom obrazovnom sustavu kao važnom segmentu očuvanja hrvatskog jezika u višejezičnom austrijskom prostoru.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati