REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

30 11.2012.

Predstojnica Krstičević primila Nenada Bacha, hrvatskog glazbenika iz New Yorka


"Savjet će Vladi pomagati u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Repulike Hrvatske"

-
Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primila je Nenada Bacha, hrvatskog glazbenika i umjetnika s adresom u New Yorku.

Tom prigodom, predstojnica Krstičević je poznatog glazbenika upoznala sa aktivnostima Ureda. Naglasila je važnost osnivanja Savjeta Vlade Republike Hrvatske za pitanja hrvatskog naroda koji žive izvan granica Republike Hrvatske. „Hrvatska Vlada želi uspostaviti učinkovitu i sustavnu suradnju s Hrvatima izvan Hrvatske, suradnju utemeljenu na partnerskom odnosu uzajamnog poštovanja. Stoga je pokrenuto osnivanje Savjeta Vlade RH“ – rekla je predstojnica Krstičević i dodala kako će Savjet činiti najugledniji predstavnici hrvatskih zajednica iz cijelog svijeta. „Zajedno s istaknutim predstavnicima državnih tijela i institucija i civilnog društva u domovini pomagati će hrvatskoj Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na njih same“- zaključila je predstojnica.

Nenad Bach je predstojnicu Krstičević upoznao sa svojim dosadašnjim umjetničkim, ali lobističkim radom za Republiku Hrvatsku. To je osobito bilo intenzivno tijekom domovinskog rata i poraća – naglasio je. Glazbenik je predstavio humanitarni koncert za Dječji dom u Nazorovoj, koji je bio i povod za njegov dolazak u Hrvatsku.

Predstojnica Krstičević je zahvalila Nenadu Bachu na svemu što je učinio za Republike Hrvatsku te ga pozvala na još konstruktivniju suradnju koja će rezultirati jačem i kvalitetnijem povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati