REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

28 11.2012.

Održano XII zasjedanja Hrvatsko-mađarskog mješovitog odbor za manjine


"Zasjedanja MOM-a bitni forumi za unapređenje odnosa između Mađarske i Republike Hrvatske"

-
Hrvatsko-mađarski mješoviti odbor za manjine održao je 28. studenoga 2012. godine, u Budimpešti, svoje XII. zasjedanje. Odborom su supresjedale mr. sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Zsuzsanna Répás, zamjenica državnog tajnika Ministarstva uprave i pravosuđe nadležna za nacionalnu politiku.

Obje strane su se usuglasile da su zasjedanja MOM-a bitni forumi za unapređenje odnosa između Mađarske i Republike Hrvatske.

Sa stajališta bilateralne suradnje za zaštitu manjina izrazito značajnim i neizostavnim ocijenjeno je sudjelovanje i aktivno djelovanje predstavnika hrvatskih nacionalnih zajednica u Mađarskoj i mađarskih nacionalnih zajednica u Hrvatskoj.

Podsjećamo da je Sporazum između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u RH i hrvatske manjine u RM, potpisan 5. travnja 1995. u Osijeku. Zbog provedbe odredbi navedenog Sporazuma uspostavljen je Mješoviti hrvatsko-mađarski odbor za manjine na razini Vlada koji se redovito sastaje jednom godišnje. Sadržaj i primjena tog Sporazuma na razini su najviših europskih standarda zaštite manjina.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati