REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

26 10.2012.

Predstojnica Krstičević primila predstavnike udruge „Janjevo“


"Posebna pozornost najranjivijim skupinama Hrvata"

Mr. sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primila je predstavnike udruge „Janjevo“ iz Zagreba - g. Josipa Dodića predsjednika i g. Mateja Glasnovića, počasnog predsjednika i osnivača te udruge.


Tom prigodom je predstojnica Krstičević istaknula dosadašnju skrb o Hrvatima na Kosovu te naglasila će Državni ured i nadalje posebnu pozornost posvetiti našim najranjivijim skupinama Hrvata, a zasigurno su to Hrvati na Kosovu. Pozvala je predstavnike Udruge da od sada Državni ured bude njihova adresa na koju se mogu obratiti, bez obzira što su registrirani u RH, a imajući u vidu osnovni zajednički cilj – pomoć preostalim Hrvatima na Kosovu.


G. Josip Dodić, predsjednik udruge „Janjevo“, ukratko je predstavio rad udruge te istaknuo osnovne značajke njihovog rada: izdavanje knjige o janjevačkim narodnim običajima i starim zanatima, izdavanje foto monografije Janjeva i organiziranje izložbe Janjeva, objavljivanje tiskovina, organiziranje društvenog života članova janjevačke zajednice, rad na edukaciji o potrebi školovanja mladih naraštaja Janjevki i Janjevaca, organizacija radionica, predavanja, izložbe, prikupljanje pisane građe, foto dokumentacije, narodne nošnje, starina, organiziranje smotri te briga o preostalim Hrvatima na Kosovu.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati