REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

24 09.2015.

Aktivnosti i postignuća, svibanj 2012.-svibanj 2015.


-

Poštovane čitateljice i čitatelji,

Knjiga koja se nalazi u privitku donosi sustavan pregled zakonske regulative, aktivnosti te konkretne rezultate Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u tri godine našeg djelovanja i rada.

Namjera nam je istaknuti najvažnije zajedničke projekte realizirane u partnerskom odnosu s udrugama i zajednicama Hrvata koji žive diljem svijeta. Kako će u pregledu biti vidljivo, nastojali smo svoj rad i djelovanje prilagoditi specifičnim potrebama hrvatskog iseljeništva, hrvatske manjine i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Davanjem potpora različitim događanjima i programima, održavanjem i jačanjem kontakata želimo osigurati kontinuitet naših običaja, kulture i zajedničke prošlosti. Želimo čuvati hrvatski jezik, baštinu i kulturno naslijeđe. No, prije i iznad svega želimo potvrditi da smo dio jednog i nedjeljivog hrvatskog naroda, ma gdje živjeli.

Ova knjiga namijenjena je prvenstveno Hrvatima izvan Republike Hrvatske, ali i udrugama Hrvata povratnika, studentima i predmetnim stručnjacima, kao i svim drugim zainteresiranim osobama i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Nadamo se da ćete kad zatvorite korice ove knjige uvidjeti da su svi naši napori i nastojanja motivirani samo jednim – unaprjeđenjem suradnje Republike Hrvatske i Hrvata koji žive izvan Lijepe naše.

U tome duhu, vjerujemo da ćete u knjizi pronaći puno korisnih informacija, koje će i vas potaknuti na rad i djelovanje u ovome iznimno važnom području.

Uredništvo

Aktivnosti i postignuća

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati