REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

29 10.2013.

Predstojnica Krstičević primila izaslanstvo hrvatske manjine iz Crne Gore


Daria Krstičević, predstojnica Državnog uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske godine primila je Mariju Vučinović, predsjednicu Hrvatske građanske inicijative i ministricu bez portfelja u Vladi Crne Gore i Zvonimira Dekovića, predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Tijekom sastanka gđa Vučinović i g. Deković upoznali su predstojnicu Krstičević s aktivnostima koje provode za hrvatsku manjinu u Crnoj Gori. Izrazili su zadovoljstvo osnivanjem Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao središnjeg tijela za područje odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima koji žive izvan njenih granica te nadu u nastavak potpore u ostvarenju svih prava hrvatske manjine u Crnoj Gori.

Predstojnica Krstičević je naglasila kako će Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti pružati svekoliku potporu hrvatskoj nacionalnoj manjini u Crnoj Gori, te u tom pogledu posebno istaknula Sporazum o zaštiti manjina između Republike Hrvatske i Crne Gore temeljem kojeg će se uskoro ustrojiti međuvladin Mješoviti odbor sa zadaćom praćenja i podnošenja preporuka vladama u provedbi Sporazuma.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati