REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

15 10.2013.

X. Susreti književnika hrvatskih manjina s književnicima u RH


Pod pokroviteljstvom Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, od 17.- 19. listopada 2013.godine, u Rovinju su se održali jubilarni - X. Susreti književnika hrvatskih manjina s književnicima u Republici Hrvatskoj.

Tom prigodom, Ivana Goranić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje hrvatske nacionalne manjine u Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske je naglasila kako su Susreti postali mjesto upoznavanja domovinskih i izvandomovinskih književnika. „Vi, hrvatski pjesnici, njegujete svoj jezik branite ga i čuvate od zaborava. Ovo je i prilika za promicanje čvrste povezanosti hrvatske manjine s domovinom. Stoga Državni ured nastavlja podržavati aktivnosti koje tu povezanost jačaju, učvršćuju i unaprjeđuju. U vremenu pred nama ćemo suradnjom, zajedničkim projektima, kao i suradnjom s državama u kojima živite, nastaviti čuvati našu kulturu, identitet i - kao temelj svega - hrvatski jezik“.

Uz književnu večer na kojoj su pjesnici iz i izvan Republike Hrvatske recitirali svoje stihove, održan je i stručno-znanstveni skup o položaju hrvatske manjine u susjednim zemljama i o standardima njihovih prava u zemljama Europske unije, a raspravljalo se i o profilu ovih susreta nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Organizatori Susreta su Hrvatsko kulturno društvo «Franjo Glavinić», ogranak Matice Hrvatske (Pula) i Hrvatska matica iseljenika.
Više na www.matis.hr

PROGRAM X. SUSRETA

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati