REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

28 09.2013.

Uz potporu Vlade Republike Hrvatske izgrađena cesta u mjesnoj zajednici Slatina


U subotu, 28.rujna 2013. godine, Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske otvorila je novoizgrađenu cestu koja povezuje naselje Bučje sa mjesnom zajednicom Slatina (općina Teslić).

Cestu, dužine 1870m, financirala je Vlade Republike Hrvatske u sklopu prošlogodišnjeg Natječaja za programe i projekte od posebnog interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Asfaltiranjem ceste stvoreni su bolji uvjeti za povratak na područje općine Teslić, ali i za gospodarski razvitak cijelog kraj: „Sva ulaganja Republike Hrvatske putem projekta i programa od interesa za bosansko hercegovačke Hrvate, su istodobno i ulaganja u cijelu Bosnu i Hercegovinu, te doprinose cjelokupnom boljitku zemlje, gdje su Hrvati neodvojivi i konstitutivni dio“ –naglasila je predstojnica Krstičević.

Tijekom prigodne svečanosti otvaranja, nazočne su pozdravili Željko Perišić, predsjednik SO Teslić i Slavko Balukčić, predsjednik mjesne zajednice Slatina koji su zahvalili Vladi Republike Hrvatske na potpori u izgradnji ceste koja će, kako su rekli, doprinijeti da se i veći broj mlađih osoba odluči na povratak u Slatinu, u kojoj je do 1991. godine živjelo 4.500 Hrvata.

Svečanom otvaranju su, uz brojne mještane, nazočile zastupnica u Hrvatskom saboru gđa. Marija Rapo i generalna konzulica Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Dunja Jevak.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati