REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

27 09.2013.

Posjet Hrvatskoj bolnici "Dr.fra Mato Nikolić" u Novoj Bili i Hrvatskom amaterskom kazalištu Travnik


U petak, 27. rujna 2013., predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske gđa. Daria Krstičević, u pratnji otpravnice poslova Veleposlanstva RH u BiH gđe. Nives Tiganj, posjetila je Hrvatsku bolnicu „Dr fra Mato Nikolić“ u Novoj Bili.

U razgovoru s ravnateljem bolnice dr. Velimirom Valjanom i resornim ministrom u Vladi Županije Središnja Bosna g. Nikolom Grubešićem još jednom je istaknut značaj i zahvala Vladi RH koja, od izgradnje bolnice do danas, daje znatnu financijsku i drugu podršku ovoj bolnici. Ujedno su predstavljeni planovi daljnjeg razvoja i rada bolnice, te prijedlozi za nastavak daljnje suradnje.

Predstojnica Krstičević naglasila je kako, podrška Vlade RH kroz ulaganja u Hrvatsku bolnicu „Dr. fra Mato Nikolić“ doprinosi kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi i zaštiti, te time i doborobiti hrvatskog naroda, kao i svih stanovnika u Središnjoj Bosni i šire.

Ujedno je izrazila podršku i zahvalu ravnatelju i bolničkom timu na dugogodišnjem predanom radu i brizi za svakog čovjeka ovog kraja, što je u konačnici rezultiralo i povratkom većeg broja prognanih i raseljenih Hrvata u Središnju Bosnu.

Istoga dana, na poziv intendanta g. Anta Bilića, predstojnica Krstičević je posjetila i Hrvatsko amatersko kazalište Travnik, gdje je kazališnom predstavom „Family“ svečano obilježen završetak radova na kazališnoj dvorani za čije je uređenje sredstva osigurala Vlada Republike Hrvatske putem prošlogodišnjeg Natječaja za financiranje znanstvenih, obrazovnih, kulturnih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati