REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

01 09.2013.

HRVATSKI DANI U SLOVAČKOJ


Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj uz potporu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Odbora za nacionalne manjine Vlade Republike Slovačke.

-
Lokalna Hrvatska kulturna društva (HKD) iz hrvatskih sela u okolici Bratislave – Čunova, Hrvatskog groba i Hrvatskog Jandorfa, u suradnji s Hrvatskim kulturnim savezom u Slovačkoj (HKSS) priredila su, od 30.8.- 1.9.2013., manifestaciju pod nazivom „Hrvatski dani u Slovačkoj“.

Manifestacija se sastojala od tri smotre hrvatskog folklora u svakom od navedenih sela.

Ispred Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na finalnoj večeri kad je održan 11. Festival zborova, nazočile su Ivana Goranić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje nacionalne manjine i Dubravka Severinski, viša stručna savjetnica.

Hrvatski dani u Slovačkoj predstavljaju treću veliku prezentaciju hrvatske manjine u Slovačkoj u 2013.godini – jubilarnoj godini u kojem Hrvati u Slovačkoj, kao i svi drugi gradišćanski Hrvati koji danas žive u Austriji, Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj, slave 480.godišnjicu početka doseljavanja na područja na kojima danas žive.


Na Hrvatskim danima u Slovačkoj su sudjelovale mnogobrojne folklorne skupine iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati