REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

30 08.2013.

Prijem u čast potpredsjednika Vlade i ministra javne uprave i pravosuđa Mađarske dr. Tibora Navracsicsa u VRH u Budimpešti


-

-

Veleposlanik RH u Budimpešti dr. sc. Gordan Grlić Radman priredio je u rezidenciji 30. kolovoza 2013. prigodni prijem u čast pp Vlade i ministra javne uprave i pravosuđa Mađarske dr. Tibora Navracsicsa, a u znak razvijanja hrvatsko-mađarskog prijateljstva.

U ime Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske prijemu je nazočila predstojnica mr.sc. Daria Krstičević koja je tom prigodom izrazila zahvalnost dr. Navracsicsu na osobnom angažmanu u unapređenju položaja i statusa hrvatske nacionalne manjine u Republici Mađarskoj.

Vlp Grlić Radman je u svojem obraćanju na prijemu iskoristio prigodu izraziti zadovoljstvo izvrsnim hrvatsko-mađarskim odnosima i ponoviti zahvalu Mađarskoj na kontinuiranoj potpori koju je od početka hrvatskog osamostaljenja pružala RH i ostvarenju njenih glavnih vanjsko političkih ciljeva. Ujedno je izrazio zahvalnost dr. Navracsicsu na njegovom angažmanu u razvitku hrvatsko-mađarskih odnosa, posebice kulturne suradnje.

Na prijemu je sudjelovalo više od 60 uzvanika, od mađarskih dužnosnika i uglednika, gospodarstvenika, kulturnih djelatnika, stranih diplomata do predstavnika hrvatske manjine u Mađarskoj.

Pored pp Vlade Mađarske i ministra Navracsicsa prijemu su između ostalih prisustvovali i Iván Bába državni tajnik u MVP-a Mađarske, Géza Kovács, direktor Mađarske državne filharmonije, Csaba Kael, generalni menadžer Palače umjetnosti u Budimpešti, predstavnici IPA-a ureda Mađarska-Hrvatska, te predstavnici hrvatske manjine u Mađarskoj na čelu s Mišom Heppom, predsjednikom Hrvatske državne samouprave i članom Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH. Od hrvatskih uzvanika prijemu su prisustvovali i Ljiljana Pancirov, generalna konzulica RH Pečuh, Mijo Karagić, počasni konzul RH u Nagykanizsi, Petar Margić, generalni direktor Tajništva Dunavske komisije, Marin Skenderović, voditelj ureda Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti, te Miljenko Puljić, direktor Zagrebačke filharmonije.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati