REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

09 08.2013.

Uz potporu Vlade RH obnovljena i otvorena knjižnica i čitaonica u Širokom Brijegu


„Ulaganje u knjižnicu i čitaonicu je ulaganje u znanje, a ulaganje u znanje je ulaganje u budućnost"

-
Uz potporu Vlade Republike Hrvatske, a u sklopu prošlogodišnjeg Natječaja za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, završena je obnova, te svečano otvorena Narodna knjižnica i čitaonica u Širokom Brijegu.

Ovom knjižnicom Široki Brijeg dobio je vrhunski višenamjenski prostor za učenje, čitanje, izlaganje, prezentiranje i druge namjene.

Tijekom prigodne svečanosti otvaranja, nazočne su prigodnim riječima pozdravili Općinski načelnik Miro Kraljević i Ante Ćužić ravnatelj JU Narodna knjižnica koji su zahvalili Vladi Republike Hrvatske na potpori u renoviranju i obnovi knjižnice i čitaonice.

Žana Ćorić, predstavnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske tom je prigodom poručila da je ulaganje u knjižnicu i čitaonicu – ulaganje u znanje, a ulaganje u znanje je najbolje ulaganje u budućnost. „Strateški cilj Republike Hrvatske je jačanje položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, stoga će hrvatska vlada i Državni ured za Hrvate izvan republike Hrvatske nastaviti davati potporu svim kvalitetnim i dugoročno održivim projektima. Osim toga nastavit će se i ulaganje u ljudske potencijale putem programa stipendiranja Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Prostor knjižnice je staklenim zidovima podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu je ulazni pretprostor, sanitarni čvor, garderoba i mini caffe-bar. Središnji dio zamišljen je kao višenamjenski, ali ponajprije kao čitaonica. Minimalnim zahvatima čitaonica se može prenamijeniti u izložbeno-prezentacijski prostor. Knjižnica se nalazi u trećem dijelu s tim da se novom organizacijom otvara prema čitaonici.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati