REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

09 06.2013.

Održani Prvi sportski susreti Hrvatske nastave Hessen


Sva djeca koja su sudjelovala na turniru dobila su posebne medalje koje su dodijelile predstavnice Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

-
Prvi sportski susreti Hrvatske nastave Hessen održani su u nedjelju, 09.06. na sportskim terenima SV Croatie Griesheim kod Darmstadta. Za ovaj zanimljiv i nadasve uspješan događaj zaslužan je Organizacijski odbor Hrvatske nastave Hessen, članovi SV Croatie iz Griesheima, roditelji čija djeca pohađaju hrvatsku nastavu u Hessenu. Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske bio je pokrovitelj dodijeljenih nagrada i medalja.

Učenici su mogli sudjelovati u igrama nogometa i graničara, a za najmlađe je bila pripremljena kreativna radionica na kojoj su djeca mogla napraviti krpene loptice pod voditeljstvom Senije Sieber-Ivandić i Jelene Pokos. Ovaj sportski susret okupio je djecu i njihove roditelje iz 16 nastavnih mjesta: Bad Soden, Bad Vilbel, Bergen Enkheim, Darmstadt, Eschborn, Giessen, Griesheim, Hofheim, Kassel, Kelkheim, Königstein/Kronberg, Niedernhausen, Preungesheim, Rodgau, Rüsselseim i Wiesbaden.

U svrhu raspoznavanja ekipa djeca su imala crvene, bijele, crveno-bijele i plave majice koje su im poslužile da na početku susreta naprave oblik hrvatske zastave. Svoje sportske sposobnosti u nogometu i graničaru mogli su iskušati i roditelji. Očevi Hrvatske nastave Hessen sastavljeni u tri ekipe igrali su i hrabro su se borili protiv momčadi SV Croatie iz Griesheima, a majke su međusobno odigrale utakmice graničara.

Na kraju sportskih susreta svima koji su sudjelovali u nogometu ili graničaru podijeljene su medalje koje je poklonio Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ovaj sportski susret je okupio oko 400 ljudi koji su mogli sudjelovati u sportskim igrama ili jednostavno uživati u svježem zraku prirode i sunčanom danu. Vrijedne majke zaslužne su za pravljenje i prodaju kolača, a članovi SV Croatie pobrinuli su se za ostalu hranu i piće.

- Ovo je odlično! Takve susrete bi trebalo češće organizirati. Iduće godine opet ćemo vrlo rado doći – bili su komentari mnogih nazočnih!

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati