REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

20 04.2013.

Otvorena manifestacija “Mostarsko proljeće 2013. – XV. dani Matice hrvatske”


Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske – pokrovitelj manifestacije

-
Daria Krstićević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske otvorila je večeras u Mostaru međunarodnu kulturnu manifestaciju “Mostarsko proljeće 2013. – XV. dani Matice hrvatske”, koja će se održavati do 1. lipnja ove godine.


Svečanost ovogodišnjeg Mostarskog proljeća započela je izložbom Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine “Retrospectrum”, realizirane u suradnji s Umjetničkom galerijom Martino Mostar. Izložbu je otvorio predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, a o izložbi je govorio akademik Vladimir Premec.

U sklopu otvaranja Mostarskog proljeća, nazočnima se obratio i predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović, istaknuvši kako je do sada u sklopu manifestacije u Gradu Mostaru, a nešto i izvan njega, upriličeno oko 600 dramskih, glazbenih, poetskih i likovnih kulturnih događaja.
Muselimović se zahvalio svima koji su doprinijeli da i ovogodišnje Mostarsko proljeće “zasja istim kulturnim sjajem kako je to bilo i proteklih 14 godina” te poželio svima uživanje u 30-ak programa ovogodišnje manifestacije.

Prigodom otvaranja, ministru kulture Sarajevske županije i prvaku Opere NP Sarajevo Ivici Šariću za dugogodišnju potporu i doprinos festivalu uručena je Kristalna Matica i Zlatna povelja s imenom maestra Vjekoslava Šuteja.

Nakon svečanog otvaranja kulturne manifestacije u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” uslijedila je klapska večer u suradnji s Festivalom dalmatinskih klapa “Omiš”.

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati