REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

28 05.2013.

Javni poziv za Croaticum - projekt učenja hrvatskog jezika za Hrvate izvan Republike Hrvatske


-
Od ove godine mogućnost nastave, osim u Zagrebu, i u drugim hrvatskim sveučilišnim gradovima!

-
S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti između Republike Hrvatske s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisao je Javni poziv za dodjelu naknada za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku 2013./14.godinu - tekst Javnog poziva i prijavni obrazac nalazi se u privitku.

Prijave se šalju do 1.srpnja 2013. godine.

Temeljni uvjet za dobivanje potpore je da su kandidati pripadnici hrvatskog naroda s prebivalištem izvan Republike Hrvatske.

Polaznicima "Croaticuma", Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske osigurava školarinu za učenje hrvatskog jezika, smještaj u studentskim domovima i subvencioniranu prehranu.

Osim u Zagrebu, od ove godine, nastava se osigurava i u drugim hrvatskim sveučilišnim gradovima: Split, Rijeka, Zadar, Osijek i Pula - ukoliko kandidati iskažu interes.

Svi oblici nastave na tečaju „Croaticum“ obuhvaćaju izvannastavne aktivnosti koje se stalno organiziraju i u koje se studenti aktivno uključuju kako bi jezik i kulturu učili na praktičan način. Organiziraju se razgledavanja Zagreba ili odlasci u druga okolna ili dalja mjesta tijekom kojih se upoznaje hrvatska kulturna povijest i baština. U svakom se semestru za studente organiziraju i kraća, jednodnevna putovanja u pojedine nacionalne parkove i hrvatske gradove. Polaznicima viših stupnjeva priređuju se odlasci na kazališne i filmske predstave, a polaznicima početnih stupnjeva nude se projekcije s prijevodom na engleskom jeziku. U svakom se semestru organiziraju i gostovanja različitih hrvatskih kulturnih djelatnika.

Za akademsku godinu 2012./13. Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske odobrio je 122 naknade (1 naknada = 1 semestar) za 86 pripadnika hrvatskog naroda s prebivalištem izvan RH. Polaznici Croaticuma dolaze iz različitih zemalja, sa svih kontinenata, a ponajviše ih je iz zemalja Južne Amerike(Argentina, Čile i Venezuela).


Više informacija na:
T: +385 1 6444 680; 6444 692; radnim danom od 9.00 do 16.00 sati
E: croaticum@hrvatiizvanrh.hr


Javni poziv
Prijavni obrazac
Solitcitud
Convocatoria

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati