REPUBLIKA HRVATSKA

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kontakti | Mapa weba | English

Kontakti | English

18 05.2017.

Objavljen Javni poziv za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2017./18.


S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 18. svibnja 2017. godine Javni poziv za dodjelu naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2017./2018.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj najviše dvije zadnje godine zaključno s danom objave Javnog poziva.

Prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na adresu:
tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr
Rok za slanje prijava je 19. lipnja 2017.

Sve ostale pojedinosti navedene su u tekstu Javnog poziva (u prilogu) s pripadajućim prijavnim obrascem, također na engleskom i španjolskom jeziku.


Za pitanja vezana uz ulazak i reguliranje privremenog boravka u Republici Hrvatskoj izabrani kandidati za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj (hrvatski državljani kao i strani državljani) trebaju se obratiti nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske.

Više podataka o dolasku i boravku u Republici Hrvatskoj (smještaj, registracija, zdravstveno osiguranje, javni prijevoz …) možete naći u priloženom Vodiču za stipendiste Programa učenja hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj.


Javni poziv
Prijavni obrazac
Vodič za stipendiste
Public Call
Application Form
Guidebook for Scholarship Recipients
Convocatoria
Solicitud


Javni poziv
Prijavni obrazac
Vodič za stipendiste
Public call
Guidebook
Application Form
Solicitud
Convocatoria

Kontakt


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Radno vrijeme Državnog ureda:
od ponedjeljka do petka
od 8:30 do 16:30 sati

Uredovno radno vrijeme:
za rad sa strankama:
od ponedjeljka do petka
od 9:00 do 15:00 sati