REPUBLIC OF CROATIA

Central State Office for Croats Abroad

Contact | Site map | Hrvatski

Contact | Hrvatski

19 01.2013.

Predstojnica Krstičević nazočila tradicionalnom Hrvatskom balu u Beču


Mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sudjelovala je na tradicionalnoj svečanosti gradišćanskih Hrvata – 66. Hrvatskom balu u Beču, koji se ove godine održava pod geslom „Hrvati meet Schonbrunn“.

Predstojnica Krstičević se zahvalila organizatorima bala na dosadašnjem radu u očuvanju hrvatskog identiteta, kulture i tradicije u Austriji kroz gotovo pol stoljeća: „Gradišćanski Hrvati su važan most povezivanja Hrvatske i Austrije te zemalja iz austrijskog susjedstva, a dolazak visokih bečkih i austrijskih dužnosnika na bal potvrda je ugleda koji u Austriji uživaju gradišćanski i ostali Hrvati“ – zaključila je predstojnica.

Bal je okupio više od 1100 Hrvata koji žive u Beču i Gradišću, te njihove goste iz domovine Hrvatske i Austrije te inozemstva. Ovaj bal ima dugu tradiciju te slijedi bečku tradiciju balova i povezuje cijelu hrvatsku zajednicu (gradišćanski Hrvati i hrvatsko iseljeništvo) s Bečom, odnosno Austrijom.

Organizator ovogodišnjeg bala je Gradišćansko-hrvatski Centra čiji su nositelji Hrvatski akademski klub i Hrvatsko-gradišćansko kulturno društvo u Beču. Oba društva već desetljeća djeluju na manjinskom i kulturnom području.


Contact


Central State Office for Croats abroad
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb

E: press@hrvatiizvanrh.hr
E: ured@hrvatiizvanrh.hr

Working time:
Monday to Friday
8:30 to 16:30 pm

Working hours:
to work with clients:
Monday to Friday
9:00 to 15:00 pm